Ontspannen achter je laptop

Ontspannen achter je laptop of computer op je werk. Lukt je dat?
Veel mensen die werken in de zorg geven aan dat zij teveel en te lang achter hun computer zitten. Het geeft hen stress en ontneemt voor een deel het plezier in het werk.

Natuurlijk is dit voor iedereen verschillend, maar een behoorlijk grote groep wordt in het werk geleefd door mail, rapportage en registratiesystemen. Vrijwel iedereen vindt dat dit anders moet, maar ja, het moet hè?
Nee hoor! Er moet niets! Jij hebt zelf de regie hoeveel tijd en energie je in mail en systemen stopt. Dit vraagt alleen om een andere manier van denken en doen. Je hoeft echt niet te wachten op “de organisatie” tot die iets verandert. Een groot deel van dit proces speelt zich namelijk in jouw hoofd af. En het goede nieuws van dat het in jouw hoofd zit, is dat je het dus zelf kunt veranderen.

En nee, dit gaat zeker niet vanzelf en ja je hebt hier wat tijd voor nodig.
Met mijn workshops Mailbox de baas en Mailbox de baas PLUS help ik werkers in de zorg om hier snel stappen in te maken. Je hoeft deze workshops niet te volgen want er is echt veel te vinden op internet als het gaat om digiminderen. Er zijn vele sites met praktische tips en handige tools. Wel helpt zo’n workshop even om een goede start te maken. Het versnelt het proces.

Ik ben een groot voorstander van digitaal. Veel programma’s en apps helpen mij lekker mijn werk en privéleven te organiseren. En toch ben ik ook een groot voorstander van digiminderen. Minimaal een keer per jaar even groot-onderhoud helpt voorkomen dat je de werkelijke wereld uit het oog verliest en je meer in je virtuele wereld uithangt dan goed voor je is.

Over de schrijver
Reactie plaatsen