Drie apparaten verder en nog geen cliënt gezien
23 november 2020 

Drie apparaten verder en nog geen cliënt gezien

Even mijn mail lezen op de laptop, dan de Whatsapp-groepen doorlezen op mijn telefoon en nog even wat aantekeningen maken m.b.t. een cliënt op de tablet. Drie apparaten verder en ik heb nog geen cliënt gezien. Zucht.

Tijdens de workshops hoor ik vaak dat zorgmedewerkers hun dag beginnen met het doornemen van hun digitale middelen. Vervolgens zijn er dan veel die hier direct tot actie geprikkeld worden om even snel een paar mailtjes en appjes te beantwoorden. Reactief heet dit. En er is niets dat vermoeiender dan reactief werken.

Gedurende de workshop komen de deelnemers er dan achter dat dit echt anders kan en men gaat enthousiast aan de slag met de ideeën hierover. En net als bij vele andere veranderingen stuiten ze hier dan ook op de praktijk die altijd weerbarstiger is.
Toch blijf ik dan altijd zeggen: Houd vol. Zet door. Houd je rigide aan de afspraken met jezelf. Na 6 weken begint het vruchten af te werpen en na drie maanden vraag je jezelf af hoe je het ooit anders hebt kunnen doen.

Heerlijk geen stress meer van je mail en registratiesystemen. En jij? Jij bent vooral bezig met je cliënten, je weet wel, daar waar je ooit voor gekozen hebt toen je dit werk ging doen 🙂

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen