Laten we in 2021 minder naar ons scherm staren
04 januari 2021 

Laten we in 2021 minder naar ons scherm staren

Ja, lijkt je dat geen prachtig doel voor 2021 en verder. Minder mail, korter rapporteren, minimaal registreren, gewoon lekker minder naar je scherm staren.

Dit vraagt om door een andere bril naar mailen te kijken. Eigenlijk is mail vreselijk achterhaald. Mailen is niets anders dan het ouderwetse verzenden van brieven. Het is alleen een digitale variant die het mogelijk maakte om heel veel meer post te verzenden dan voorheen. Stel je dat eens voor, dat je gemiddeld 60 brieven per dag op je bureau hebt liggen. Dat zijn er 300 per week! Weet je wat voor een stapels dat zijn? Dus als onze mail uit papier zou bestaan, dan volgt er waarschijnlijk iets sneller actie. Want niemand lijkt hier blij mee en toch lijken maar weinig mensen hier actief iets aan te veranderen.

Dan te weten dat het vraagt om actief beleid om dit echt anders te gaan doen. Digitaal is er al veel mogelijk door gezamenlijk in documenten te werken, betere en veiligere berichtenapps dan Whatsapp, zoals bijvoorbeeld Twist gewoon weer te gaan bellen en niet op de laatste plaats door even naar je collega te lopen die elders in het pand zit.
Wil je echt aan de slag, overweeg dan eens een workshop Mailbox de baas of Mailbox de baas PLUS. Deze workshops worden meestal gegeven op een prachtlocatie in de Heemskerker duinen: Gasterij Kruisberg, waar digitaal verkeer vrijwel onmogelijk is. Zo wordt het een heerlijk dagje uit dat je ook nog eens gaat helpen aan een aangenaam digitaal leven waar de programma’s en apps weer voor jou werken i.p.v. jij voor hen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen