Nog minder digi

Elke keer denk ik: "en nu ben ik er" en elke keer blijkt weer dat ik met nog minder kan. Soms maak ik grote stappen, maar vaker hele kleine en soms irriteert me dat, maar ik weet dat ik met al die kleine stapjes er ook kom. Digiminderen, het lijkt zo eenvoudig, maar het valt niet mee.

Ik had al afscheid genomen van Facebook, Whatsapp, Nu.nl en andere nieuwssites en natuurlijk staan al mijn meldingen en variaties hierop uit. Mailen doe ik alleen nog hoogstnoodzakelijk en zo wordt het al aardig rustig in mijn digitale wereld. Vandaag heb ik bedacht om de digitale agenda's aan te pakken. Werkagenda's, privéagenda's, gedeelde agenda's. Veel informatie in mijn agenda "omdat het zo handig is". Maar dus ook veel informatie die niet echt voor mij bestemd is en die ik dus makkelijk kan missen.

Er waren allemaal belangrijke redenen om veel agenda's te delen. En al die redenen waren waar........maar als ik nu eerlijk kijk zijn dezelfde redenen net zo onwaar. Sterker nog ik kan ineens allerlei argumenten bedenken waarom het beter is om de agenda's niet meer te delen.
Weer wat opgeruimd!


Over de schrijver
Reactie plaatsen