Het kijken naar Social Dilemma helpt weer een stapje
09 november 2020 

Het kijken naar Social Dilemma helpt weer een stapje

Onlangs keek ik naar de docu-drama Social Dilemma op Netflix. Ik dacht al begrepen te hebben waarom ik digiminderen zo belangrijk vond, maar na zo film blijken er echt nog wel stappen te maken. We zijn niet alleen ver afgegleden, maar waarschijnlijk zijn we al veel verder dan we denken.

Zoals ik wel vaker zeg, ben ik echt niet tegen de digitale wereld en mogelijkheden. Sterker nog ik zou denk ik niet zonder willen. Maar dat het minder en anders kan daar geloof ik wel in. Laat de software weer voor jou werken i.p.v. dat jij het product bent. En dat jij het product bent is veel vaker dan je denkt. Het makkelijkst is dit te onthouden door altijd te denken dat als een app of dienst gratis is, jij altijd het product bent.

Nieuwsgierig? Kijk dan eens naar Social Dilemma of als je het wat kleiner wilt houden, volg een workshops Mailbox de baas.

Over de schrijver
Reactie plaatsen