Over mezelf

Mijn naam is Pieter Pieters, eigenaar van het gelijknamige trainingsbureau Pieter Pieters (Voorheen Ehwaz, EHBA en schapenworkshop.nl). Ik ben geboren op 15 juni 1962 te Den Haag. Samen met mijn vrouw woon ik in Broek op Langedijk en mag de vader zijn van, inmiddels 4 volwassen kinderen, netjes verdeeld over twee jongens en twee meiden. 

Hobby's: Lezen, (primitief) kamperen en het verzorgen van schapen, geiten en Schotse Hooglanders in de duinen van Heemskerk.

Ervaren trainer

Van 1981 tot 1995 gaf ik cursussen bij Scouting Nederland en trainde ik vrijwilligers van de kindertelefoon. Daarnaast gaf ik geregeld trainingen binnen de jeugdhulpverlening. In mei 2001 startte ik mijn eigen trainingsbureau Ehwaz. Ik combineerde dit met een 50% baan als leidinggevende in de jeugdzorg, maar sinds 2008 is mijn trainingsbureau week vullend.

Naast missie en visieontwikkeling, samenwerkingstrainingen en communicatie trainingen, vormden de agressietrainingen altijd de hoofdmoot. Hierdoor ontwikkelde ik me tot trainingsspecialist in het omgaan met agressie in de zorg. Een logische stap was dan ook dat Ehwaz in januari 2015 verder ging onder de naam EHBA, wat staat voor Echte Hulp Bij Agressie.


In juni 2020 kon ik weer terugkijken op een paar leuke ontwikkelingen. De schapenworkshops nemen een belangrijke plek in de weekagenda. De workshops Mailbox de baas worden enthousiast afgenomen en de agressie trainingen zijn wat meer naar de achtergrond aan het verschuiven. En al deze activiteiten hebben te maken met ontspanning.
In augustus 2020 heb ik dit verder vorm gegeven. De verschillende handelsnamen EHBA, Schapenworkshop.nl zijn vervangen door één bureaunaam: Pieter Pieters.
De ondertitel "ontspanning de baas" verwijst naar de 4 belangrijkste producten welke allemaal in grote mate betrekking hebben op ontspannen:

  • Schapen de baas
  • Mailbox de baas
  • Agressie de baas
  • Jezelf de baas

Loopbaan

Mijn werkzame leven begon ik als spel en trainingsfunctionaris bij Scouting Nederland. In 1984 stapte ik over naar de jeugdhulpverlening, het JOC in Amsterdam (gesloten opvang en observatie). Na 8 jaar werd Kardeel de nieuwe werkgever. Eerst MKT Antonius (behandeling van kinderen met psychosociale problematiek) Later als teamleider van een observatiegroep. In 1999 werd ik leidinggevende bij Parlan van een orthopedagogische leefgroep en een centrum voor dagbehandeling.

Deze werkzaamheden werden langzaam afgebouwd tot een 50% baan, waardoor er meer tijd overbleef voor de werkzaamheden van mijn trainingsbureau. April 2008 was het moment om alleen nog fulltime met trainingen aan de slag te zijn

Vrijwilligers werk

Naast het betaalde werk heb ik het altijd belangrijk gevonden om ook als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan de samenleving. Momenteel bestaat mijn vrijwilligerswerk vooral uit het aanbieden van gratis diensten vanuit mijn trainingsbureau aan maatschappelijke organisaties. Dit deed ik ruim 10 jaar via stichting De Waaier/ Doesgoed.


Mijn structurele vrijwilligerswerk doe ik bij stichting Cross Hill.  Deze stichting verzorgt de begrazing in de Heemskerker duinen tussen Wijk aan Zee en Castricum. Hier werk ik met schapen, geiten en Schotse Hooglanders.
Op deze plek is ook het idee ontstaan om groepen schapenworkshops aan te bieden. Een heerlijk teamuitje, dat ook nog verrassende inzichten oplevert.

Typerend voor mijn trainingen en workshops

Er wordt veel
gelachen

Er wordt veel gelachen tijdens de trainingen en workshops. Met humor blijft het beter hangen.

Het tempo ligt 

meestal  hoog

Ik houd ervan om het tempo er flink in te  hebben. Iedereen blijft daardoor scherp.

Enthousiasme werkt aanstekelijk

Door mijn enthousiasme worden de meeste deelnemers zelf ook enthousiast.

Toch voldoende rust om te voelen

Ondanks dit alles is er toch voldoende rust om goed te voelen waar het over gaat.

Wil je meer weten over de trainingen en workshop?